Sveriges första KRAV-certifierade veganska snabbmatsrestaurang

I veckan blev snabbmatsrestaurangen The Plant – Food that works KRAV-certifierade enligt nivå 1 och därmed Sveriges första certifierade 100 procent ekologiska och veganska snabbmatsrestaurang.

The Plant – Food that works är en snabbmatsrestaurang som serverar mat under mottot ”Nyttig mat som smakar onyttigt”. Certifieringen innebär att minst 12,5 procent av varorna som används i verksamheten är KRAV-certifierade och resterande råvaror som är EU-ekologiskt certifierade. Ambitionen är att framöver succesivt öka andelen KRAV-inköp i takt med att grossister och producenter satsar på dessa produkter.

krav_marke

Företaget startade december 2015 och bedriver utöver restaurangverksamhet även konsultverksamhet för att lyfta den ekologiska och veganska matutvecklingen. De långsiktiga målen är att bli den mest hållbara restaurangen i Sverige och det finns även planer på en egen produktlinje. Målet är att kunna erbjuda andra marknader sina produkter för att kunna servera fler veganska måltider framöver.

Glädjande att det satsas på både vego och krav, ekologiska varor ökar inom veganska segmentet och att även restaurangverksamhet satsar på det är mycket välkommet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: