Renande med saunachill

Många av oss utsätter ständigt våra kroppar för stress och gifter. Hur en tar hand om sig varierar, inte bara beroende på ens egen tid utan även med årstiderna. När kylan kommit vill Clarion hotel locka med bastu som renande värmekur.

De har i samarbete med wellnessprofilen Linda Myrberg lanserat Saunachill, ”framtidens wellness”. Saunachill är ett holistiskt spa-koncept som är baserat på badtraditioner från hela världen.

Konceptet går ut på att en bastar i olika omgångar och varje gång innehåller olika sorters dofter. Detta kombineras även med andningsteknik, stretch och akupressurtryck, allt för att skapa balans på rätt sätt. Enligt Linda så är det när balansen mellan energierna rubbas som vi riskerar att drabbas av sjukdom och ohälsa.

Mellan bastuomgångarna ska det duschas kallt och sedan tillbaka. Det hela avslutas med scrub och mask. Tyvärr var båda maskerna animaliska så de har inte kunnat testas men de är blandade på i övrigt naturliga ingredienser och bör således kunna gå att få utan fisk vilket det var i nu, bara att skippa det helt enkelt.

Även om en har svårt för värme så höjs upplevelsen och tar bort fokus från det tack vare aromerna som var tillsatta i bastun. Andning, dofter och Lindas berättande om historiken kring bastubad och framför allt vad som händer i kroppen och hur vi bättre kan ta hand om oss var väldigt avkopplande.

En kur på detta vis ska ge förnyad energi, starkare immunförsvar och ha en detoxeffekt. Att gamla gifter tvingas ut ur kroppen om en bastar länge låter onekligen sannolikt, energihöjande att få koppla av och sedan fylla på med frukt och stärkande shots med superfood, borde kunna ge extra energi som kan vara välbehövligt nu när den mörka delen av året gör sin entré. En shot hade inte varit dumt men tyvärr var det den enda av alla i sortimentet som var animalisk den som fanns att tillgå när jag var där.

Dofterna var underbara. Gillar även detta att de använder naturliga sätt att ta hand om hud och hälsa. Aromer och ingredienser var alla blandade av kokosoljor, lavendel osv. Synd bara att de tillsatt collagen, så fortsättningsvis önskas blandning utan det så att det blir helt veganskt. Automatiskt kemikaliefritt, naturlig hudvård känns mycket trevligare än en kemikalisk sådan. Just vad miljövänliga veckan fokuserar på i år.

Lämna ett svar

%d