Fräschare med miljövänlig hudvård

Hur ren blir du av att duscha egentligen? Inte särskilt om du ser det ur perspektivet kring vad de produkter du använder innehåller. 1 oktober startar Miljövänliga Veckan som i år vänder blicken mot produkter som vi använder till kropp, hud och hår.

Med fokus på hygienprodukter tar Naturskyddsföreningen sig in på huden. Med den årliga kampanjveckan, vars syfte är att sätta fokus på tillverkning och konsumtion av olika vardagsvaror, vill de skapa uppmärksamhet kring de hygienprodukter vi använder. En rejäl bov är peeling som innehåller mikroplaster som åker rätt ut i haven.

För att undvika bovarna som är dåliga för både din hälsa och miljön presenteras tips som du kan göra för en förbättring. Välj miljömärkta hygienprodukter, miljömärkningarna Bra Miljöval och Svanen godkänner inte ämnen som är hormonstörande eller allergiframkallande. Särskilt viktigt till barn som är extra känsliga och därför alltid bör använda miljömärkta produkter.

Ett effektivt sätt att slippa kemikalier är att göra dina egna produkter. Hos Naturskyddsföreningen finns recept på hur du gör egen deo, torrschampo och scrub.

egen-creme-miljovanliga-veckan

Mer info finns hos Naturskyddsföreningen och vill du få ytterligare tips och insopration för att gå över till ekologisk hudvård ger boken Naturligt Snygg en bra guidning till detta.

En kommentar på “Fräschare med miljövänlig hudvård

  1. Pingback: Renande med saunachill | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: