Naturlig näring för din hud

För dig som vill använda naturliga råvaror utan kemikalier och animalier blir det tack och lov lättare. Ett sätt att undvika tillsatser är att använda rena oljor istället för kemiska blandningar.

Ett företag som satsar på detta är Loelle som har arganolja som en av sina främsta produkter. Vego Eco fick ta del av en berättelse om naturliga råvaror tillsammans med socialt engagemang när vi träffades på Stockholm Beauty Week tidigare i år.

Arganoljan är helt ekologisk och kallpressad och kommer från ett kvinnokooperativ i Marocko som är ECO-certifierade av ECOCERT & USDA. På detta vis kan Loelle stödja kvinnorna som tillverkar oljan och du som kund bidrar till välfärden för människorna som arbetar med tillverkningen.

För er som inte är vana att använda oljor och är rädda för att det ska kännas kladdigt och “oljigt” kan vara lugna, den går snabbt in och känns bara väldigt mjuk och skön. En mjukhet som är något beroendeframkallande, kemiska krämer känns långt ifrån lockande efter att ha använt olja en tid.

Enligt Loelle innehåller arganoljan flera aktiva ingredienser som anses vara mycket viktiga för hundens balans och vitalitet vilket bidrar till att påskynda läkning, motverka ärrbildning samt lugna irriterad hud, något som gör den lämplig för personer med acnehud och psoriasis.

Även andra produkter som Loelles tvålar, lera och vatten är naturliga produkter utan tillsatser och veganska.

loelle-rosenvatten

Vill du ha fler tips för en naturlig hudvård, läs gärna boken Naturligt snygg och andra inlägg här. Ett annat tips är Glossybox som nyligen lanserade en veganbox där du får chans att testa några olika produkter.

En kommentar på “Naturlig näring för din hud

  1. Pingback: Mycket grönt på Stockholm Beautyweek | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: