Spel ger pengar till Matcentralen

Smartphone med appen ResQclub uppe, i bakgrunden vita fat med bär och grönsaker.

I somras lanserades appen ResQ Club, en maträddningstjänst som gör det möjligt att ”rädda” mat som annars skulle ha slängts. Inför jul har de utvecklat möjligheten att kombinera detta med att skänka pengar till Matcentralen.

Med hjälp av appen vill ResQ Club uppmärksamma personer att konsumera smartare, både för miljön och samhällets skull. Det gör de genom att arrangera en virtuell skattjakt till förmån för Stockholm Stadsmissions Matcentralen.

Jakten är inspirerad av Pokémon Go där de har valt att lägga till ett element av gamification genom att samla “resQmons” vilket blir en kredit till sitt ResQ-konto. För varje resQmon som fångas erhåller en upp till 15 kronor som kan använda hos ResQs restauranger. Detta pågår fram till och med nyår då krediten matchas av ResQ Club som skänker motsvarande den insamlade summan oavkortat till Matcentralen. Det betyder alltså att ju fler du hittar, desto mer pengar samlar du in, billigare för dig och större bidrag till Matcentralen.

Skärmdump av appen ResQ Club som samlar in pengar till Matcentralen

Förutom resQmons kommer det även att öppnas en virtuell restaurang i Stockholm där det går att köpa hjälpportioner för 50 kronor där även dessa pengar går oavkortat till Stockholm Stadsmissions arbete.

Du kan vara med i detta spel och bidra till Matcentralen genom att ladda ner ResQ Club (iPhone eller Android), i appen kommer du att hitta ett antal resQmons i närheten av ansluta restauranger. Så nu är det bara att ge sig ut och samla!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: