Recept på vegetarisk och vegansk julmat och bakning

Den något köttiga traditionen på julbordet börjar luckras upp allt mer där nästan var femte siktar in sig på vegetariskt på julbordet. Härliga nyheter där även eko tar allt större plats.

För er som är nyfikna och vill ha lite inspiration till vad ni ska laga så kan ni följa Djurens rätt. På Vegokoll har de en vegokalender där de varje dag presenterar ett vegetariskt recept. På Vego Eco finns en del recept, både mat och bakverk och Veganboxen har en julmeny du kan ta del av med bland annat chokladdragerade dadlar och rostad butternutsalad, du hämtar menyn här.

För dig som vill baka något och hålla dig till veganskt julbak så har bakdrottningen Karolina Tegelaar uppdaterat sin julbok och har nyligen lanserat en ny utgåva med massor av underbara recept. Där finns allt du kan behöva inför julen som knäck, saffranspannkaka, tårtor, konfekt… Boken kan du köpa här, en del recept finns även på Kakbokens facebooksida.

julboken-utan-agg-mjolk

Ju fler som väljer vegetariskt och ekologiskt ju större chans är det förhoppningsvis att fler som börjar smaka och testa sig på dessa val. Så låt oss fortsätta att servera god vegetarisk mat och bakverk så får vi fler mer med oss allteftersom. God vegojul!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: