Vegetariska världsdagen

Delade rödbetor med blast på vit bänk, kniv till höger och rödbetssaft stänkt runt om

Den vegetariska världsdagen uppmärksammar fördelarna med en vegetarisk kost, fördelarna är många och vilken anledning en väljer spelar ju egentligen ingen roll.

Att minska på sin animaliekonsumtion innebär ju flera positiva saker för hälsa, klimat och djur. Att sätta fokus på detta genom en världsdag gör förhoppningsvis att fler väljer bort köttet den dagen. Eller varför inte satsa på en köttfri dag i veckan?

Att välja vegetariskt ibland gör skillnad. Många bäckar små ni vet. Och därför är det ju rätt så bra att den vegetariska världsdagen verkar ha två dagar, den första februari och den första oktober. Det gör ju absolut ingenting, bara fler dagar att faktiskt uppmärksamma det fina med vegetabilisk kost. Vet du vilken som är den ”riktiga” dagen? Kommentera gärna!

Här finns receptinspiration om du behöver för att laga vegetariskt, trevlig vegomåltid!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: