Veganska krogrecensioner hos Vegokommissionen

Vegokommissionens logga, versaler i blått med illustrerade knivar och grönsaker runt

Vegotrenden tuffar på och dagarna då den som beställde vegetariskt på restaurang fick nöja sig med grönsallad eller spagetti utan något till är förbi. Tack och lov! Utbudet har nu växt så pass att Vegokommissionen har startats, krogrecensioner inriktade på enkom vegetarisk mat.

Numer serverar de allra flesta restauranger något vegetariskt, eller veganskt som du bör benämna det om du vill vara säker på att slippa även mjölk- och äggprodukter. En del restauranger satsar trevligt nog helt på veganskt och för att hjälpa till att vägleda i denna välkomna värld av valmöjligheter har en vegansk recensionssajt fått se dagens ljus.

Vegokommissionen kommer utöver krogrecensioner att belysa den spännvidd som finns på restaurangscenen i framför allt Stockholm, Göteborg och Malmö. På sikt kan även andra städer komma att dyka upp på sajten då alla restauranger som har veganskt på menyn kan bli recenserade.

Det är några av Sveriges främsta vegomatbloggare som gått samman och bildat Vegokommissionen som består av Gustav Johansson som driver matbloggen Jävligt Gott, Rasmus Klockljung som driver matbloggen Vegologi, Jenny Luks, frilansjournalist och driver den veganska nyhetssajten Pinto Magasin och restaurangguiden Vegan Göteborg, samt Johan Lundgren som driver matbloggen Gaashud.

De har en del att provsmaka. På restaurangguiden Veganistan finns över 700 restauranger och kaféer i hela landet som har veganskt på menyn. Och fler lär det väl bli framöver får vi hoppas. Där finns allt från pizza och burgare till fine dining, från vietnamesiskt och indiskt till etiopiskt och italienskt.

“Det är dags att vi som väljer vego ute på restauranger blir mer aktiva konsumenter. Tiden då vi nöjde oss med att få något att äta över huvud taget är förbi. Ett mål med Vegokommissionen är att försöka ge konstruktiv feedback till ställena vi besöker för att visa vilken potential för mer och godare vegansk mat det finns ute i Sveriges krogliv”, säger Gustav Johansson, medgrundare och en av recensenterna i samband med lanseringen.

Lämna ett svar

%d