Nya vegoprodukter från Planti och Anamma

Vegotrendens styrka bara växer, just nu haglar vegonyheterna tätt på marknaden. Underbart med fler valmöjligheter när utbudet ökar och med detta chansen till att än fler upptäcker vegetabiliska produkter som kan få ta plats på matbordet istället för animaliska alternativ.

Växtmejeriet Planti meddelar att de nu har utvecklat två havrebaserade alternativ till yoghurt. Nytillskottet heter YogOat är tillverkat helt på havre och finns i smakerna naturell och vanilj. Båda är berikade med kalcium, vitamin D, B12, folsyra och riboflavin. Givetvis fria från laktos, mjölk och med en låg halt av mättat fett.

– YogOat är en riktigt god växtgurt och vänder sig till veganer, vegetarianer och alla andra som vill äta mer växtbaserat. Vi vet att det saknats ett riktigt gott havre-alternativ och detta är resultatet av många månaders testande och smakande, säger Sofie Zeffer, Brand manager för Planti.

Enligt Planti så ska YogOat Vanilj vara söt och god, men inte “jätte­söt som yoghurt kan vara” utan ska ha en naturlig smak av vanilj. YogOat Naturell har en mild smak av havre och är helt utan tillsatt socker. Låt oss hoppas på goda nyheter, det behövs, håller med om att en del alternativ är lite för söta så detta inger hopp.

Det veganska företaget Anamma lanserar tre nya produkter, Pulled vego BBQ, Vegokebab och Chili och ingefärsstrimlor.

anamma-strimlor-vegan

För att produkterna skulle gå hem hos så många som möjligt bjöd Orkla Foods Sverige in till att medverka i innovationsarbetet kring de senaste produkterna. Ett tjugotal personer fick tycka till om både smak, textur och koncept. Det är resultatet av detta som nu kommer, tre produkter som alla är sojabaserade, helt glutenfria och tillagas snabbt och enkelt.

Heja vegotrenden! Ska 2017 bli året då vegetariskt tippar över och blir det nya normala?

anamma-kebab

2 kommentarer på “Nya vegoprodukter från Planti och Anamma

  1. Pingback: Provsmakning av Plantis nya YogOat | Vego Eco

  2. Pingback: Havrenyheter från Alpro och Planti | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: