People’s Climate March 29 april

Bild på en folkmassa, tonad bild med texten STOCKHOLM 29/4 i vitt nedtill

Den 29 april är Trump-administrationens hundrade dag i USA. Med en president som förespråkar kol, drar in på klimatforskning och agerar allmänt klimatförnekande ska nu människor runt om i världen samlas för att manifestera för en hållbar framtid.

Peoples Climate March är en global manifestation mot klimatförnekande. I Stockholm kan du delta i Tillsammans för en hållbar framtid som del av det globala uppropet för vårt klimat.

Artister och talare

Manifestationen startar på Norra Latin och går genom Stockholm med Norrmalmstorg som mål. Det blir talare, artister och musik, en folkfest för hållbarhet. Bland de artister som är klara finns bland andra Petra Marklund, Malena Ernman och Magnus Carlsson. En av talarna är författaren och meteorologen Pär Holmgren.

Svartvit bild på Petra Marklund, vit kvinna med blont långt hår, utomhus med träd i bakgrunden och vind blåser i hennes hår. Bildtext: “Jag är med den 29 april för att jag vill vara med och påverka på bästa sätt som jag kan, så det är ju ett ypperligt tillfälle att bidra, genom musik.” /Petra Marklund

Samling sker klockan 14.30 på Norra Latin där det hela inleds med tal och scenframträdanden. Demonstartionståget marshcerar iväg klockan 16.00 mot Norrmalmstorg.

Volontärer behövs

Kom dit och höj din röst för en hållbar framtid. Vill du bidra än mer så är det mycket välkommet att engagera sig som volontär eller bidra finansiellt. Nätverket KlimatSverige som arrangerar det hela behöver ekonomiska bidrag för att genomföra evenemanget. Utöver behovet av volontärer och scenfunktionärer får en gärna bidra genom att affischera, sprida ordet och organisera manifestationen.

Vill du och din förening eller organisation ansluta er och vara med i marschen är du välkommen att kontakta KlimatSverige. För att hjälpa till med marknadsföring kan du sätta upp affischer och dela ut flyers, printa egna via denna länk alternativt hämta upp hos Greenpeace, Rosenlundsgatan 29B i Stockholm. Mer detaljerad information om hur du kan bidra till Climate March hittar du här.

Lämna ett svar

%d