Olika alternativ för en vegansk hamburgermiddag

Tallrik med vegetarisk burgare med bröd, till vänster saltgurka, i bakgrunden en liten vit porslinskopp med ketchup

Hamburgare, denna så ofta efterfrågade rätt bland både barn och vuxna, går den att tröttna på?

Det råder det väl sannolikt olika åsikter om men faktum kvarstår, ständigt kommer denna rätt upp som önskemål här, en stående favorit. Och det går ju faktiskt att variera den så att det inte blir så enformigt. Och även göra den grymt enkel och passa för en tidspressad vardagskväll om det behövs.

Dels kan en variera tillbehören, hos oss går det mest åt gul lök, saltgurka, tomat, sallad, majonnäs och givetvis ketchup och senap. Men själva burgaren då? Ett sätt att göra det riktigt lätt för sig, det är förstås att köpa färdiga burgare. Det finns några helt vegetariska alternativ att välja bland som kan göra det enkelt för dig i köket:

Vill du kunna smaksätta som du själv vill är ett enkelt alternativ att blanda finhackad eller riven gul lök med vegetarisk färs och krydda med det du gillar. Blanda ihop tillsammans med lite buljong eller vatten och potatismjöl till en lagom fast konsistens och forma till burgare. Låt dem ligga svalt en stund så att de håller ihop bättre när du steker.

Jävligt Gott har en Karibisk burgare och Ica en baserad på bönor som är värda att testa. Andra alternativ på ingredienser och smaksättningar finns det en mängd recept på i boken Gröna burgare.

Så det finns många alternativ, snabba eller mer krävande likväl som kulinariska smaker eller mer klassiska varianter utan krusiduller vilka barnen brukar efterfråga.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

2 Comments on “Olika alternativ för en vegansk hamburgermiddag

  1. Pingback: Veckomeny 3 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 9 oktober | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: