Vego Eco lanserar veckomenyer

Svart bild med vit text: "Vego Eco lanserar veckomeny"

Att planera sina matinköp har flera fördelar. Det kan underlätta på flera sätt och därmed spara tid och pengar. Även matsvinnet kan minska vilket är väldigt viktigt ur miljösynpunkt.

Under maj svarade läsare på en enkät gällande att veckohandla och matmenyer. Där framkom det att merparten, 89 procent, vill utgå från en veckomeny vid sin storhandling. Föga förvånande är att flera uttryckt önskan om en vegansk meny men också att det ska vara enkla recept som inte tar för lång tid att laga.

Andra åsikter som kom fram vid enkäten var att det är lätt att hamna i situationen att samma rätter lagas vecka efter vecka. “Det är ju tråkigt. Men jag orkar inte komma på nya saker” säger en person. En annan sak är att det inte ska kosta något och att du inte ska behöva binda upp dig för en matkasse eller liknande för att få ta del av menyn.

Ny veckomeny varje söndag

Vego Eco har många gånger fått önskemål om att presentera menyer för att förenkla vardagen. Detta tillsammans med tydliga svar i samma riktning från enkäten kommer det varje söndag, den mest önskade dagen, att presenteras en ny veckomeny att använda sig av för sin veckohandling.

Menyn är tänkt att kunna användas som den är eller inspireras från där alla rätter är veganska. Utgångspunkt är att rätterna ska vara enkla att tillaga för att inte ta för lång tid en vardagskväll och att det även ingår några av barnens favoriter som till exempel spaghetti med färssås, hamburgare och taco.

2 kommentarer på “Vego Eco lanserar veckomenyer

  1. Pingback: Veckomeny 19 juni | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomenyer lanseras för att minska matsvinn och underlätta vardagen – VMG

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: