Att kunna erbjuda en måltid som alla kan ta del av är förstås roligare än det motsatta. Veganska alternativ till klassiska kötträtter kan då vara ett bra sätt att inkludera fler vid måltiden.
Kebab är en sådan rätt, många gillar det och tillbehören är ju från början oftast veganska. Sallad, sås och pommes är nog vad de flesta föredrar men även pitabröd är en favorit. För att göra det mer inkluderande laddar du bara upp med detta, sedan steker du kebab. Prova dig fram för att hitta din favorit, de är lite olika i smak.
Ingredienser:
valfri sort kebab
isbergssallad
gul lök
tomater
pommes frites
vitlökssås, recept hittar du här
Utbud av vegansk kebab:
- Anamma, Vegokebab
- Astrid och Aporna, Sojakebab
- Oumph!, kebab
- Wheaty har två sorter, Gyros seitanbitar och Kebab seitanbitar
Har jag missat någon sort? Tipsa gärna i så fall så kompletterar jag listan.
Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 5 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 13 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 31 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 april | Vego Eco