Vegansk tårta i Stockholm city

Chokladtårta sedd uppifrån på en guldplatta, garnerad med tre färska hallon

Nu blir utbudet ett litet snäpp större för den som vill ha veganska bakverk i Stockholm. Chokladtårta står till buds för den som gillar det.

Hemköp City öppnade efter sommaren upp i nyrenoverade lokaler där konceptet ”Variera med vego” lanserades. Fokus i butiken är att leda konsumenter till så hållbara köpbeslut som möjligt och de vegetariska produkterna synliggöras mer.

Självklart kunde jag inte låta bli att fråga ansvarig för deras konditori om det vegetariska fokuset fanns med även bland bakverken. Fick då beskedet att det skulle komma veganska produkter och nu, några månader senare, så har en första produkt lanserats.

Det är en chockladtårta som går under namnet ”Malins veganska choklad dröm”, efter konditoriets konditor Malin, som har lanserats. På fredagar finns 8-bitars tårta till priset av 279 kronor eller potionsbitar/bakelser för 39 kronor styck till försäljning i disk. Övriga dagar finns detta för beställning. För att förenkla så är den veganska chokladdrömmen uppmärkt med ”Variera med vego”.

Lämna ett svar

%d