Veganska milkshakes på MAX

Tre plastglas med lock med milkshake i. Två jordgubbar ligger framför ett och en päronkyfta framför ett annat

Som vi har längtat efter detta! Nu lanseras äntligen milkshakes som är hundra procent växtbaserade och veganska. Under maj månad testlanseras de och förhoppningen är att lansera dem på alla MAX restauranger i sommar.

Om en tänker på den enorma succé som Green-familjen innebar när den kom för två år sedan, som var Max mest framgångsrika produktlansering någonsin, kan en inte annat än tro och hoppas på att denna också ska gå bra. Planen är att den veganska shaken helt ska ersätta den nuvarande milkshaken i smakerna vanilj, choklad och jordgubb.

Det är ju helt fantastiskt! Det är sådana här initiativ som verkligen innebär skillnad för både klimat och normer. Att produkter som inte behöver innehålla animalier blir standard i sortimentet innebär ju även att det är större möjlighet för fler att köpa dem. Alla de som tidigare köpte shakes kan fortsätta med det men nu tillkommer alla mjölkallergiker och veganer som möjliga kunder. Hur företag kan välja bort den möjligheten är för mig obegripligt. Större kundkrets, mer försäljning – varför tacka nej till det och samtidigt göra bättre val för klimat och djur?

Basen på den nya shaken är gjord av kokosmjölk och kokosfett. Det kommer även att finnas en lyxshake med frukt och bär som ger lyxig och god smak. Den kommer att finnas i smakerna jordgubb och blåbär.

Plastglas med lock med milkshake i med jordåubbsbitar. Två jordgubbar ligger framför

– Med den nya shaken får alla shakeälskare ett ännu godare alternativ än den milkshake vi har nu på menyn. Jag är supernöjd med smaken och krämigheten i den här växtbaserade shaken, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Inledningsvis kommer shaken att finnas på ett antal utvalda MAX-restauranger. Först ut är MAX Hötorget. Sedan kommer den att finnas på restaurangerna i Luleå city, Umeå city, Uppsala city, Göteborg Gamla Ullevi och Malmö city. Om det faller väl ut, att kunderna är nöjda med smak och kvalitet, är målet att lansera shaken i alla restauranger under sommaren.

Jag håller tummarna för det och som sagt, mottagandet av vegoburgarna får mig att tro starkt på det. Så alla vi som bor nära någon av dessa testrestauranger får nu ge oss iväg och testa och ge feedback.

Lämna ett svar

%d