Härlig veganbrunch

Ett buffetbord med grönsaker

Förra året lanserades Sveriges första helt veganska hotellbrunch. Ett år senare står den sig fortfarande stadigt och har blivit en etablerad och välsmakande anrättning.

En brunch bestående av endast helt vegetabiliska rätter var fram till nyligen en dröm för många men när Radisson Blu Royal Park tog tag i kostfrågan på allvar för att erbjuda en mer inkluderande brunch med lägre klimatavtryck så var den plötsligt verklig.

Nu kan det konstateras att det har blivit en absolut succé och de är själva väldigt stolta över sitt nya koncept. Sandra Andersson, Restaurant Manager på Radisson Blu Royal Park, berättar att de nu har en röd tråd genom hela verksamheten där de fokuserar på hållbarhet genom bland annat växtbaserat, eko och naturligt i alla led.

En förändring som kommit tack vare den här satsningen är att det alltid finns inslag av växtbaserade produkter på frukosten. Det finns till exempel veganska croissanter, vilken dröm! Inte något en är van vid att få på hotellfrukosten direkt.  Även a la carte restaurangen har numer ett stort utbud av växtbaserade rätter. En verkligt trevlig utveckling!

Två stora fat med sallader

Så hur är brunchen då? Lika gedigen som förra gången där det om möjligt har blivit ännu lite bättre. Det är ett gediget bord med grönsaker och sallader, den varma maten består förutom tidigare utbud av korv, burgare, falafel med mera även av flera goda grytor och en soppa.

Grytor med sallad och tomatgryta
Orangea grytor med korv och falafel

För den som vill ha mer frukostliknande utbud så finns det massor av bröd, yoghurtar, chiapudding, pålägg… Ja, you name it! Det enda som försvunnit som jag saknar (mycket!) är våfflorna. Dock finns det fortfarande American Pancakes att hugga in på för den som vill ha något med vispad grädde får ändå något att njuta av.

American pancakes i en oval form

Givetvis finns det ljuvliga efterrätter och små glasspinnar i olika smaker. Det finns massor att välja på och det är jättegott. Tänk om bara en bråkdel av detta kunde erbjudas på andra bruncher, så bra det vore. Tack Radisson för att ni tagit steget, hoppas på att se mer veganskt utbud på fler ställen framöver.

Marängswiss i små glasskålar
Ljusa småkakor toppade med chokladbitar
Två glasspinnar med chokladöverdrag
Äppelstrudlar på ett silverfat

En kommentar på “Härlig veganbrunch

  1. Pingback: Träffsäker streetfood nära naturen | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: