Har du koll på dina matvanor?

En bildskärmsdump över testet, en tallrik med frukt syns

Nu har matvanekollen lanserats av Livsmedelsverket. En enkel tjänst där du kan testa hur du äter och få tips på vad du kan förändra.

Testet hjälper dig att se hur du äter och vad du kan ändra på för att göra dina matvanor lite bättre. Ett enkelt snabbtest där du svarar på några frågor om dina vanor följs av tips på vad just du kan göra för att äta mer hälsosamt.

Matvanekollen bygger på kostråden Hitta ditt sätt, som visar hur vi kan äta bra för både vår hälsa och miljö med råd och vardagstips som gör det enklare att lyckas med matvanor som är hållbara. Tanken är att bidra till att en ska hitta sitt eget sätt att äta grönare, lagom mycket och röra på dig.

Snabbtestet innehåller frågor om grönsaker och frukt, fullkorn, mejeriprodukter, matfett, sötsaker och fysisk aktivitet. Efter att du har gjort testet kan du få ditt resultat skickat till dig så att du kan följa hur dina matvanor ändras över tid.

Klicka här för att komma till testet.

2 kommentarer på “Har du koll på dina matvanor?

    • Ja, verkligen. Bra när det är formulerat på ett informativt/uppmuntrande sätt. 🙂

Lämna ett svar

%d