Julmat som take away och coronasäkrad utomhusservering

Grill med öppen eld, sittplatser i bakgrunden

Julborden har ställts in i pandemins spår samtidigt som många har stor saknad efter umgänge med nära och kära efter denna långa tid av distansering. Att ses utomhus över öppen eld kan vara ett sätt att ändå få umgås.

Att ge sig ut och grilla är ett härligt sätt att umgås i naturen. Med denna tanke känns det oerhört lockande att få restaurangkänsla över det hela när Royal Parks uteservering öppnas upp för mat över öppen eld.

I spår av pandemin och de nya restriktionerna har hotellet som gjort sig känt för sin ambitiösa vegansatsning valt utomhusservering trots vintertid. Efter att under hösten coronasäkrat sin veganbuffé väljer de nu under julhelgen att erbjuda en träffsäker terrass med uteservering av enkel sreetfood. Det blir en kulturhistorisk miljö med livemusik där uteserveringen erbjuder en variation av rätter. Tyvärr är det inte så bra som med buffén att allt är veganskt men det kommer att finnas flertalet veganska rätter. Terassen med grillning kommer att vara öppen i mellandagarna och därefter på lördagar och söndagar.

Den som vill ha en lyxigare restaurangupplevelse istället för vistelse utomhus kan sikta in sig på den veganska platån som serveras på nyårsafton.

Hämta hem julmat

Flertalet restauranger hade laddat upp för julbord men med rådande restriktioner har dessa fått ställas in. Men tack och lov erbjuder många av dem möjlighet till avhämtning så att maten inte går till spillo och du kan få njuta av god julmat.

Flera vegangodingar som Hermans i Stockholm och Liseberg i Göteborg erbjuder möjlighet att beställa take away, fullmatade med goda rätter som julskinka, skagen, julgodis och mycket annat gott. 

Julbord med tänt ljus
Liseberg erbjuder julbord som take away. Foto Stefan Karlberg.

Mat.se har lanserat en ny tillfällig onlinebutik för beställning av riktigt lyxig nyårsmat. Detta är en förlängning av pilottjänsten Restaurangmat på Mat.se. Det går nu bra att beställa hem en trerätters nyårsmeny framtagen av några av de restaurangpartners i Göteborg som varit delaktiga i pilotprojektet.

Så kolla in vad restaurangerna på din ort har att erbjuda. En mysig coronasäkrad stund som vid Hagaparken eller möjlighet till att hämta mat. Och utöver det finns givetvis möjlighet att rädda mat via olika appar, som min favorit Karma som jag använder flitigt.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: