Vegansk Cloetta Kexchoklad

En förpackning Kexchoklad Vegan med texten Ny! ovanför och chokladstäng målade under

Kan vi redan i januari kora en av årets största veganska nyheter? I alla fall inom godissegmentet om en får gissa. Nu lanserar Cloetta den klassiska kexchokladen i vegansk tappning. 

Kexchoklad Vegan är en mörk och mjölkfri kexchoklad och kommer enligt Cloetta att “möta efterfrågan från både älskare av mörk choklad, veganer och vegetarianer”. Verkligen! Kexchoklad är en klassiker som garanterat många har massor av minnen förknippade med. Oräkneliga gånger har jag sett folk ta fram en kexchoklad ur fickan på väg upp i liften för ännu ett åk. Nu kan alla veganer också få chans att ladda med lite kalorier i form av kexchoklad. 

Den nya Kexchoklad Vegan är som sin föregångare en choklad med krispiga fyllda rån, täckta med mörk choklad. Som ett led i arbetet med hållbarhet innehåller chokladen Rainforest Alliance-certifierad kakao. Och det är på denna punkt skillnaden ligger. Chokladöverdraget på Kexchoklad Vegan består av mörk choklad till skillnad mot originalet som har ett täcke av ljus choklad. Enligt Cloetta har konsumenttester visat att den mörka chokladen är lagom söt och produkten mycket god.

En förpackning Kexchoklad Vegan

– Vi är glada att kunna bredda vårt erbjudande så att fler konsumenter kan njuta av vår goda Kexchoklad. Kexchoklad Vegan möter efterfrågan från konsumenter och gör det möjligt för både veganer, vegetarianer och älskare av mörk choklad att njuta av Kexchoklad, säger Marie Schelin, Senior Brand Manager på Cloetta.

Kexchoklad Vegan lanseras vecka 7, så välkommet som sagt! Det ska bli roligt att se vad mer för intressanta nyheter som kommer 2021. Detta var minst sagt en mycket bra start!

5 kommentarer på “Vegansk Cloetta Kexchoklad

    • Ja, blir spännande att smaka. 🙂 Inte sett något pris, hoppas verkligen att det blir max samma som föregångaren.

    • It would indeed be most welcome with more gluten-free alternatives! Well needed!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: