Recept på risifrutti med blåbär och hallon, mjölkfri

Minstingens absoluta favoritmellamål just nu är risifrutti. Hon kan äta nästan hur mycket som helst. Härligt! Här är recept på hur jag gör min, allergivänlig och vegansk om du väljer växtbaserad mjölk.

Recept
1 dl grötris
1,5 dl vatten
(salt)
1 kanelstång
2,5 dl havremjölk
2 – 2,5 dl naturell (växtbaserad) yoghurt
bär, färska eller frysta

Mät upp ris och vatten (och lite salt för den som vill, jag avstår). Koka upp, rör om och sjud i 10 minuter. Tillsätt mjölk och kanelstång, rör om och låt koka upp. Låt sedan sjuda under lock i ca 45 minuter. Låt svalna. Blanda sedan med ”yoghurten”. Servera med bär (och tex agave/honung för den som vill ha lite sötare). Lätt som en plätt!

Jag gör risifruttin på havrebaserade produkter eftersom en i familjen är allergisk mot soja. Annars kan man såklart göra den på andra alternativ om det är så att man tycker att det blir för mycket havre med både havremjölk och havre”yoghurt”. Med den angivna mängden yoghurt blir risifruttin rätt så lös vilket är bra till små barn, men vill man ha den hårdare så är det förstås bara att minska mängden.


För att göra det enkelt har jag, precis som när jag gör annan barnmat, mosat hallon och blåbär och fryst in i lagom portioner. Perfekt att ha om man ska iväg, men för enkelhetens skull även hemma.
Nöjd och kladdig.

Annonser

3 Comments on “Recept på risifrutti med blåbär och hallon, mjölkfri

  1. Pingback: Klämdag blev bakdag | Vego Eco

  2. Pingback: Mellisglädje | Vego Eco

  3. Pingback: Matracet till de små – lite tips om barnmat | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: