Vem vill inte ha potatissallad till midsommar? Här är recept på en god och krämig variant som är perfekt att bjuda på om du får en vegan eller allergiker på besök då den är både ägg- och mjölkfri om du väljer äggfri majonäs. Och inte dumt att göra till buffén om det är knytis, då man kanske inte har koll på alla gäster. Gör man utan ägg och mjölk så har man ju garderat sig, så kan (förhoppningsvis) alla äta.
Man kan såklart göra på ”vanlig” potatis, men jag har här valt att ta färskpotatis som jag bara har skrubbat.
Ingredienser:
1,4 kg potatis
1,4 kg potatis
1 knippe salladslök
10 st cornichon (små saltgurkor)
1/2 dl kapris
2,5 dl majonäs (äggfri)
1 1/2 dl havregrädde
1 dl dill
1 msk senap
salt och svartpeppar
Skala eller skrubba potatisen och koka den. Låt svalna, dela sedan i bitar.
Hacka salladslöken, dela cornichon i halvor samt en gång på längden om de är stora. Lägg detta tillsammans med potatisen i en skål.
Hm, ska prova! Hur många personer är den för?
/Malin
Ja, gör gärna det!
Till ca 5-6 pers. Jag är tyvärr dålig på att bedömma, jag äter så stora portioner. 🙂
Pingback: Dags för midsommarmat | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 19 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 24 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 4 juni | Vego Eco
Pingback: Midsommarmat | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 augusti | Vego Eco
Pingback: VegMe lanserar vegansk potatissallad | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 30 augusti | Vego Eco