Recept potatissallad

Potatissallad i glasskål, garnerad med färsk dill
Vem vill inte ha potatissallad till midsommar? Här är recept på en god och krämig variant som är perfekt att bjuda på om du får en vegan eller allergiker på besök då den är både ägg- och mjölkfri om du väljer äggfri majonäs. Och inte dumt att göra till buffén om det är knytis, då man kanske inte har koll på alla gäster. Gör man utan ägg och mjölk så har man ju garderat sig, så kan (förhoppningsvis) alla äta.
 
Man kan såklart göra på ”vanlig” potatis, men jag har här valt att ta färskpotatis som jag bara har skrubbat.
Ingredienser:
1,4 kg potatis
1 knippe salladslök
10 st cornichon (små saltgurkor)
1/2 dl kapris
2,5 dl majonäs (äggfri)
1 1/2 dl havregrädde
1 dl dill
1 msk senap
salt och svartpeppar
 
Skala eller skrubba potatisen och koka den. Låt svalna, dela sedan i bitar.
Hacka salladslöken, dela cornichon i halvor samt en gång på längden om de är stora. Lägg detta tillsammans med potatisen i en skål.
Vispa ihop majonäs och grädde, tillsätt dill, senap och kryddor. Rör ihop och häll såsen över potatisblandningen. Blanda.

11 kommentarer på “Recept potatissallad

  1. Ja, gör gärna det!
    Till ca 5-6 pers. Jag är tyvärr dålig på att bedömma, jag äter så stora portioner. 🙂

  2. Pingback: Dags för midsommarmat | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 19 juni | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 24 juli | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 4 juni | Vego Eco

  6. Pingback: Midsommarmat | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 27 augusti | Vego Eco

  8. Pingback: VegMe lanserar vegansk potatissallad | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 7 september | Vego Eco

  10. Pingback: Veckomeny 30 augusti | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: