Fylld paprika kan varieras på många sätt. Här är den fylld med bulgur kryddad med bland annat sambal och mynta.
Recept:
2,5 dl bulgur
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk sambal oelek
1/2 förpackning sour surpreme
salt & svartpeppar
2 tsk mynta
4 stora paprikor
riven ost
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk strösocker
Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja någon minut. Tillsätt sambal oelek och sour surpreme och rör ut det hela. Rör ner bulgur och kryddorna.
Dela paprikorna på längden, ta bort kärnhusen. Koka dem tre minuter i lättsaltat vatten. Fyll dem sedan med bulgurröran och strö över riven ost.
Gör tomatsåsen: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull tillsammans med chiliflakes. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt småkoka under lock ca 10 min.
Häll ut tomatsåsen i en ugnssäker form. Placera de fyllda paprikorna ovanpå. Gratinera i ugn 250°C i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Servera med sallad.
Tips! Passa på att göra en rulltårta eller något annat gott och enkelt till efterrätt när du ändå har ugnen på så hög värme.
Åh! Ska pröva det här i kväll med min syster!
Tack för recept vännen.
Kul, hoppas att det blev gott! 🙂
Pingback: Veckomeny 30 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 4 april | Vego Eco