Gräddtårtor med björnbär, hallon och jordgubbar

I helgen fyllde min största tjej 10 år. Stort. Mycket stort. Eller varför är det så stort? Bara för att det blir tvåsiffrigt så känns det så speciellt, att hon blir så extra stor.

Förmiddagen gick faktiskt åt till att baka. Och det är himla trevligt att jag har fått en kompis här, mysigt när man gör det tillsammans. Och vi hann med en del; en tårtbotten, två tårtor, en sats granola, drömmar och matbröd, ett med färska örter.

Tårtorna gjorde hon helt själv, där fick jag inte vara med alls visade det sig. Två stycken nästan identiska tårtor blev det och även väldigt lika de vi gjorde för någon vecka sedan.

Den första hon gjorde hade vaniljkräm på första lagret, hallonsylt och grädde på nästa och toppad med grädde och garneringen bestod av hallon och björnbär. Texten hon ville forma var Li 10 men det blev lite svårtläst pga något trångt. Men fint hur som helst!

Efter ytterligare garnering med mer hallon och björnbär fortsatte hon med nästa. Den andra hade även den vaniljkräm på första lagret. På det andra grädde och halverade jordgubbar som lades i fint mönster. Toppad med grädde, jordgubbar och hallon. Ett riktigt mästerverk tycker jag!

Innan fikat var det presentöppning. Här lilla guldlock som tittar på sina två äldre syskon.

Den yngsta var som vanligt snabbast till bordet när det till slut vankades fika.

Fint fika och underbar dotter. Tycker som sagt att det var rena mästerverken hon bjöd oss på.

Nu längtar jag tills min hand/arm blir så pass bra att jag kan hålla i kameran ordenligt. Det skulle onekligen höja chansen till lite bättre kort…

2 kommentarer på “Gräddtårtor med björnbär, hallon och jordgubbar

  1. Hejhej och tack för den fina kommentaren på min blogg! Tyvärr är det lite sent för mig att komponera ett alldeles eget mirakulöst pannkaksrecept, såg att tävlingen stänger väldigt snart, men jag väntar med spänning på att få höra resultatet. Pannkakor är ju tokgött. Fin blogg har du också! Kram

  2. Ja, den gör ju det. Men med alla dina goda recept så tänkte jag att du kanske hade något favorit på lager. Jag tillkännager vinnaren så snart som möjligt efter att tävlingen har stängt. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: