Färgglad morotssoppa

Gul morotssoppa i glasskål med sked till höger sett uppifrån

Höst och soppa är som godast. Dessutom ofta enkel att laga, billig och lätt att anpassa efter vad man har hemma. Denna morotssoppa är en variant av en rödbetssoppa, det går ofta fint att använda de rotfrukter eller grönsaker man har hemma. Anpassa koktid och kryddning. 

Gul morotssoppa i glasskål med sked till höger, i bakgrunden en skål med gul lök, några morötter och ett paket iFraiche

Recept, 6 port
600 g morötter
5 – 6 potatisar, ca 500 g
2 gula lökar
smör eller olja till stekning
1,5 liter grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
2,5 dl (mjölkfri) matlagningsgrädde (t.ex. iMat)
sour supreme eller iFraiche till servering

Skala och dela morötter, potatis och lök i mindre bitar. Fräs löken i smör eller olja i en soppgryta eller stor kastrull. Tillsätt morötter, potatis, buljong och kryddor. Koka på svag värme ca 10 – 15 min tills det mjuknat. 
Sila bort buljongen från grönsakerna, spara den. Mixa grönsakerna med en del av buljongen till puré och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och späd med buljongen till den konsistens du föredrar. Låt allt koka upp och smaka ev av med mer kryddor. 

Servera soppan toppad med sour supreme/iFraiche och ett gott bröd. 

Gul morotssoppa i glasskål med sked till höger sett uppifrån

Använd mjölkfria produkter för en vegansk soppa som är snällare mot djur och miljö.

8 kommentarer på “Färgglad morotssoppa

  1. Pingback: Veckomeny 4 september | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 13 november | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 19 mars | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 3 september | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 8 mars | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 26 april | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 6 december | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 21 februari | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: