Höst och soppa är som godast. Dessutom ofta enkel att laga, billig och lätt att anpassa efter vad man har hemma. Denna morotssoppa är en variant av en rödbetssoppa, det går ofta fint att använda de rotfrukter eller grönsaker man har hemma. Anpassa koktid och kryddning.
Recept, 6 port
600 g morötter
5 – 6 potatisar, ca 500 g
2 gula lökar
smör eller olja till stekning
1,5 liter grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
2,5 dl (mjölkfri) matlagningsgrädde (t.ex. iMat)
sour supreme eller iFraiche till servering
Skala och dela morötter, potatis och lök i mindre bitar. Fräs löken i smör eller olja i en soppgryta eller stor kastrull. Tillsätt morötter, potatis, buljong och kryddor. Koka på svag värme ca 10 – 15 min tills det mjuknat.
Sila bort buljongen från grönsakerna, spara den. Mixa grönsakerna med en del av buljongen till puré och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och späd med buljongen till den konsistens du föredrar. Låt allt koka upp och smaka ev av med mer kryddor.
Servera soppan toppad med sour supreme/iFraiche och ett gott bröd.
Använd mjölkfria produkter för en vegansk soppa som är snällare mot djur och miljö.
Pingback: Veckomeny 4 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 13 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 19 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 3 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 8 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 6 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 21 februari | Vego Eco