Färslåda med rotsaker

Delade rotsaker i en ugnssäker glasform
Efter att ha vunnit en hel massa mat från Anamma så tänkte jag att jag även skulle testa några av deras recept. Redan innan vinsten gick det åt väldigt mycket färs hemma hos oss, och det har knappast minskat sedan dess. Vi har nu lagat deras färslåda några gånger med lite ändringar för att passa oss lite mer. En god låda, husmanskost kanske man inte ”får” kalla det men med brunsås till så tycker jag nog att det är rätt så nära.
 
Recept, 5 – 6 pers:
500 g färs
1,5 dl vatten
1,5 msk dijonsenap
800 g potatis
400 g morötter 
3 msk olja
salt och peppar
 
Smörj en form och lägg i färsen. Blanda ut senapen i vattnet och häll det över färsen. 
Skala potatis och morötter. Dela potatisen i bitar och skär morötterna i stavar. Blanda potatis och morötter med oljan och kryddorna. Fördela rotsakerna över färsen och sätt in i ugnen i 225°C i ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka. 
 
 
Servera tillsammans med brun sås och grönsaker. Vi brukar oftast göra vår sås på buljong och tillsätta grädde men en lite fylligare variant som är minst lika god är att göra den helt på grädde som bas enligt Anammas recept.

8 kommentarer på “Färslåda med rotsaker

  1. Pingback: Veckomeny 11 september | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 4 december | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 5 mars | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 4 juni | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 10 december | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 8 april | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 8 november | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 25 april | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: