Låt maten räcka till fler

Att en miljard människor äter för lite mat medan två miljarder äter för mycket kan ju knappast klassas som sunt. Ett steg att utjämna detta är att välja ekolokiskt och att minska på köttet. Egentligen inga nyheter, eller hur? Vad som dock gör att jag nämner detta igen, jag har flera gånger pratat om det tidigare och via Facebook och Twitter även delat Naturskyddsföreningens eko-kampanj

Samma förenings blogginlägg i helgen beskriver detta ytterligare så otroligt bra att jag vill uppmärksamma det. Här talar man om hur eko driver på utvecklingen som är anpassat till ett förändrat klimat som ger möjlighet att föda en växande befolkning. 

Några snabbfakta bjuder de på, bl.a. att 70 % av jordbruksmarken odlas till djurfoder, 50 % av svensk spannmål används till djurfoder och att man i de rika länderna slänger 30 % av den producerande maten. Vansinne! Bra skrivet, läs!

Ni har väl slutat att slänga mat? (annars pepp här) Köp eko och dra ner på köttet. Börja idag med köttfri måndag! Allt för ett mer hållbart klimat och en rättvisare fördelning. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: