Dags för köttskatt?

Har du funderat kring detta? SMMI som kampanjar för köttskatt menar att det är en miljöskatt som kompenserar för när priset på en vara inte återspeglar de samhällsekonomiska kostnader som varan ger upphov till i form av miljöskador som någon annan får lida av. 

Djurhållningen använder stor del av den odlingsbara marken i världen, antibiotikaanvändningen är omfattande och vattenförbrukningen likaså. Man kan se det ur flera olika vinklar men oavsett vilken så är det dessvärre till det sämre för miljön. 

Vill man lära sig mer om dessa olika faktorer så erbjuder nu SMMI nu både en gratis föreläsning och en kurs i ämnet. Mer om detta kan du läsa om i deras pressmeddelande som gick ut igår. På föreläsningen kan du höra Sanna Ekedahl, talesperson för SMMI och initiativtagare till köttskatt.nu. Mer info om föreläsningen hittar du här och vill du anmäla dig eller läsa mer om kursen så gör du det här

Inte helt otippat pågår även en namninsamling för köttskatt. Har du bestämt dig för att detta är rätt väl för miljön så kan du skriva under, det gör du här

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: