Vegetarisk cannelloni med spenat

Ingredienser, 6 pers
ca 15 st lasagneplattor

Sås:
1 stor lök
2 klyftor vitlök
olivolja
2 burkar krossad tomat
0,5 – 1 tsk cayennepeppar
1 msk agave
salt och peppar
ca 2 tsk basilika, gärna färsk

Fyllning:
400 g hackad spenat
300 g naturell eller marinerad tofu
salt och peppar

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja någon minut och tillsätt sedan resterande ingredienser till såsen men vänta med basilikan till några minuter innan du är färdig med rullarna. Låt såsen puttra medan du gör cannellonin.

Tina spenaten om du använder fryst. Tärna tofun eller smula ner den i en bunke och blanda med spenaten. Krydda med salt och peppar och blanda ihop röran. 

Använder du inte färska lasagneplattor, koka upp vatten i en vid kastrull och koka plattorna ett par stycken i taget, några minuter var så att de blir så pass mjuka att de går att rulla. Ta upp med hålslev och fortsätt tills alla är kokta. Fördela spenatröran på lasagneplattorna och rulla ihop dem, lägg i en smord, ugnssäker form. Häll tomatsåsen över cannellonirullarna så att de täcks. Grädda i 225°C i ca 35 minuter. 

Krydda gärna med färsk basilika vid servering och ät cannellonin tillsammans med en god sallad.

Annonser

2 Comments on “Vegetarisk cannelloni med spenat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: