Ingredienser, 6 pers
ca 15 st lasagneplattor
Sås:
1 stor lök
2 klyftor vitlök
olivolja
2 burkar krossad tomat
0,5 – 1 tsk cayennepeppar
1 msk agave
salt och peppar
ca 2 tsk basilika, gärna färsk
Fyllning:
400 g hackad spenat
300 g naturell eller marinerad tofu
salt och peppar
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja någon minut och tillsätt sedan resterande ingredienser till såsen men vänta med basilikan till några minuter innan du är färdig med rullarna. Låt såsen puttra medan du gör cannellonin.
Tina spenaten om du använder fryst. Tärna tofun eller smula ner den i en bunke och blanda med spenaten. Krydda med salt och peppar och blanda ihop röran.
Använder du inte färska lasagneplattor, koka upp vatten i en vid kastrull och koka plattorna ett par stycken i taget, några minuter var så att de blir så pass mjuka att de går att rulla. Ta upp med hålslev och fortsätt tills alla är kokta. Fördela spenatröran på lasagneplattorna och rulla ihop dem, lägg i en smord, ugnssäker form. Häll tomatsåsen över cannellonirullarna så att de täcks. Grädda i 225°C i ca 35 minuter.
Krydda gärna med färsk basilika vid servering och ät cannellonin tillsammans med en god sallad.
Vego Eco

Åh! Ja! Som jag längtat efter ett bra cannelloni recept! 😀 Måste testa!
GillaGilla
Hoppas du gillar! 🙂
GillaGilla
Pingback: Veckomeny 9 oktober | Vego Eco