Glad Påsk utan ägg

Hoppas att ni njuter av en härlig ledighet nu när det är påskhelg. Har har det avnjutits både gul mangotårta och rosa hallondito. 


Funderar dock lite över detta med ”glad” påsk. Den kristna delen med lidande på långfredagen känns ju knappast glad och den idag mer kommersiella delen av påsk med 6 miljoner ägg i timmen är också något tveksam ur djurrättsperspektiv. Livsvillkoren är långt ifrån bra och jag hoppas att ni som av någon anledning vill ha denna vara tänker på vad det är för ägg ni köper. Burägg borde givetvis vara helt förbjudet och det finns ju mer eller mindre bra alternativ därutöver också. Eller helt äggfria vilket är att föredra givetvis.

Vill ni ha lite sistaminutentips på äggfri påskmat så hittar ni det här. Och gällande bakverk till fikabordet så kan jag rekommendera en enkel påsktårta. Eller varför inte göra den här chokladtårtan gul? Allra snabbast är annars den här rulltårtan som bara tar några minuter att göra.

Med det tillönskas en Glad Påsk!

Lämna ett svar

%d