Vintern är kålens tid och grönkål hör verkligen julen till. Denna sallad är självklar på julbordet men vi äter den även andra dagar som middag med t.ex. vegbullar, biff eller dylikt som tillbehör.
Recept
300 g grönkål
0,75 dl olivolja
3 msk balsamico
1 msk agave
salt och peppar
600 g inlagda rödbetor (köp färdiga eller gör enkelt själv)
1 rödlök
1 dl dadlar
1,5 dl valnötter
Ansa grönkålen och dela i mindre delar. Rör samman olja, balsamico, agave och kryddor. Häll detta över kålen och låt stå några timmar, gärna till nästa dag så drar den åt sig ordentligt av smakerna. Rör runt några gånger så att dressingen fördelas över all kål.
Dela rödbetor, dadlar samt valnötter i mindre bitar och strimla rödlöken. Blanda alla ingredienser, klart!
Pingback: Veckomeny 15 januari | Vego Eco