Plåster, Färdig och Wirsén hos Brigbys

Leksaksföretaget Brigbys fyller 30 år och firar med lite nyheter som presenterades förra veckan på Formex-mässan. En av nyheterna är ett par nallar designade av Kitty Jutbring.

Kitty är vegan och jag tyckte det var intressant att höra mer om hur hon tänkt kring sin nalle. Tyvärr var hon på grund av sin långt gångna graviditet inte på plats men hennes man och dotter var där istället, nog så bra. Jag talade med dem om de veganska tankarna och Kitty har varit mycket delaktig i hur nallarna tillverkas, materialval etc. Det känns tryggt, hur man arbetar med miljö och etik kring tillverkning är onekligen en viktig faktor.

Plåster, design Kitty Jutbring

Så till själva nallarna då, för hur de tillverkas är ju inget som den lilla riktigt tänker på i första taget. Precis som man kan förvänta sig från Kitty så fanns det inget könsstereotypt trist utan mjuka, mysiga nallar, den ena heter Färdig och den andra Plåster. Färdig är precis vad den heter, färdig. Med blöja som är full med kiss och bajs är det bara att se till att göra rent. Och Plåster har förutom plåster även mitella och gips den stackarn. Vad hen har varit med om framgick inte men antagligen är det upp till varje barn att hitta på själv.

Färdig, design Kitty Jutbring


Förutom detta så utökas även En liten Skär och hennes brokiga vänner med en nya dockor och tillbehör. Roligt för de som gillar att sy och pyssla är att det även ges ut en bok där det finns mönster och tips för att göra sina egna kläder till gosedjuren.

Bok och gosekompisar, Stina Wirsén & Anna Hörling


Så till dagens höjdpunkt: Stina Wirsén, författaren till Liten Skär med kompisar var på plats. Denna gång pratade jag en del med henne till min stora glädje, till skillnad från tidigare munhäfta. Jag älskar Vem-böckerna och det mesta andra också jag läst av henne och det är alltid trevligt att kunna få berätta sånt. Ofta tycker jag att det är för lite beröm och för mycket klagan, hur ofta hör man av sig till någon för att bara berätta hur bra något är till skillnad från när man i regel alltid hör av sig när det är något fel? För sällan av det första tycker jag. Låt detta år bli ett år med mycket positiv feedback till varandra! 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: