Den här såsen är en riktig klassiker hos oss. Oerhört enkel att göra, bara tre ingredienser och passar till allt. Säger kanske en del om hur ofta vi gör den. Passar utmärkt till grillat, couscous, olika potatisrätter etc etc. Allt i stort sett.
Självfallet passar den bra att bjuda en vegan på om man väljer vegetabilisk grädde och äggfri majonäs.
Ingredienser
1 dl chilisås
0,75 dl majonäs
1 dl matlagningsgrädde, t.ex. iMat
salt och peppar efter smak
Rör ihop chilisås och majonäs så att det blir klumpfritt och slätt. Rör ner grädden och smaka av ev av med salt och peppar. Klart! Enklare kan det knappast bli. Och det är såklart bara att dubbla eller trippla receptet beroende på hur många ni är. Denna mängd brukar vara lagom till en middag för cirka 6 personer.
Pingback: Veckomeny 10 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 9 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 oktober | Vego Eco
Pingback: Vegetariska spett – enkelt att variera och att göra | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 2 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 8 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 21 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 2 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 1 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 17 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 maj | Vego Eco