Pannkakstårta

Pannkakor på hög med rosafärgad grädde mellan

Pannkaka är omöjligt att tröttna på, tårta likaså. Pannkastårtan är därmed den ultimata lösningen när man vill ha något som sannolikt de flesta gillar och som är lite mer legitimt än en traditionell gräddtårta. Även om en knappast kan komma undan med att kalla den nyttig så är det ju lite mer åt det matiga hållet.

Detta recept på pannkaka är vår favorit, de blir mjuka och goda trots att de är äggfria (och mjölkfria om du väljer vegetabilisk sådan). Något som är väldigt bra när det kommer en klase barn och hälsar på, nästan alltid är det någon som är allergisk mot ägg eller mjölk. Pannkaka som är vegansk och allergivänlig med andra ord. Vi använder havremjölk, använder du någon sötad mjölk så kan sötningen i receptet minskas eller uteslutas efter smak.

Recept pannkaka
3 dl mjöl
1 msk NoEgg
1 krm salt
6 dl mjölk
ca 1 msk agave eller annan sötning t.ex. någon tesked vaniljsocker
margarin till stekning

Blanda mjöl, NoEgg och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och sötning. Låt gärna smeten vila en stund innan du börjar steka. Stek pannkakorna i margarin på medelhög värme. För hög värme gör att de lätt bränner fast men dra inte ner för mycket då de blir lite väl ljusa i färgen.

Fyllning:
2 dl vispgrädde
ca 1 dl valfri sylt
ev färska bär

Vispa grädden riktigt fluffig. Rör ner sylten så att det blir ordentligt blandat. Bred ut gräddblandningen på pannkakorna och lägg samman till en härlig tårta. Gott med färska bär till också förstås.

Pannkakor på hög med rosafärgad grädde mellan

SparaSpara

2 kommentarer på “Pannkakstårta

  1. Pingback: En vanlig sommarlovsdag, med pannkaka och bullar | Vego Eco

  2. Pingback: Recept på favoriter i matsäcken | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: