Ica bjuder på vegetariskt i Buffé

Senaste bidraget till en mer vegetabilisk kost kom i veckan när Icas nya nummer av Buffé damp ner i brevlådan. Framsidan av tidningen utlovar ”veggo” och faktiskt så står den för det. Visst, en del ägg och mjölk finns med kan den grinige påpeka men för övrigt så är faktiskt numret vegetariskt. 

Ur tidningen Buffé


Förutom att man får massa vegetariska recept, och givetvis är det som vanligt bara att använda vegetabilisk mjölk eller grädde i recepten om man vill utesluta animalier helt, så får man en del intressant läsning också. Dels intervju och recept från veganvärldens främste omslagspojke Mattias Kristiansson så får man fler vinklar, fakta och pepp för varför det är viktigt att välja vegetarisk kost. 

Ska vi ha en framtid så krävs det för miljöns skull att vi tar krafttag för att komma tillrätta med problemen och den animaliska kosten står för en stor del av de utsläpp som sker. I tidningen ges exempel på hur mycket mer hållbar maten blir om man byter ut ingredienser och återigen så nämns matsvinnet. Detta är minst lika viktigt att ta tag i för klimatets skull. 

Om du inte fått tidningen i brevlådan så kan du läsa den här, testa att laga några av recepten, lär dig om bönor och att laga mat mer klimatsmart. Gott, nyttigt och mättande, den som fortfarande tror att man behöver animalier i sin kost har inte ätit riktigt god och vällagad vegetarisk mat. Och i så fall är det dags, börja med köttfri måndag som start om inte annat. 

Tack Ica för att ni äntligen belyser kostens påverkan på vårt klimat. Hoppas att ni lever som ni lär framöver och inte har uteslutande animaliska recept i kommande nummer. Att föreslå vegetabiliska alternativ är något alla vinner på och som en ledande aktör inom livsmedelsbranschen får man hoppas att ni tar ert ansvar här. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: