Oatly expanderar

Oatly förlorade nyligen i marknadsdomstolen mot Svensk mjölk men på marknaden verkar man vinna mark. Efterfrågan på havrebaserade produkter går stadigt uppåt och nu bygger man ut.

En större investering ska göras, fabriken i Landskrona byggs ut vilket kommer att ge en rejäl höjning av produktionskapaciteten. Från dagens 30 miljoner liter per år kommer man istället nå upp till 100 liter. Oatlys vd Toni Petersson menar att konsumenter fattar medvetna val i en helt annan utstäckning än tidigare och att de efterfrågar hälsosamma och hållbara produkter.

Man planerar en investering på cirka 350 miljoner i ökad produktionskapacitet fram till år 2020. Utbyggnaden skoter att ske stegvis och stå klar tillsammans med ytterligare cirka 75 personer som kommer att anställas under denna period.

Oatlyprodukter

Oatly vill bidra till ett mer klimatsmart samhälle genom att erbjuda vegetabiliska mejerialternativ som har betydligt mindre klimatpåverkan än animaliska produkter. ”Hållbara livsmedel är en framtidsbransch för Sverige. Det skapar arbetstillfällen, ett bättre klimat och friskare människor” säger Toni.

Ska bli intressant att se om detta även kommer att kunna ge några produktnyheter. En ny mjukost har vi fått under detta år och iFraice kom förra året. Två produkter som varit mycket efterlängtade av många som skippar komjölksprodukter.

En kommentar på “Oatly expanderar

  1. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: