Vegansk fika på Pressbyrån

De som är uppmärksamma har kanske lagt märke till att Pressbyrån börjat med gluten- och laktosfri fika. Under parollen “fika för alla” kan man nu få laktosfria och tillika veganska kanelbullar.

Fina nyheter och Vego Eco blev nyfiken på vad man har för framtidstanke med konceptet och har varit i kontakt med Pressbyrån. De berättar att de arbetar löpande med uppdateringar av sortimentet och försöker hitta produkter inom de flesta produktgrupper som även kan uppskattas av veganer. Man strävar efter att erbjuda veganska alternativ i allt fler kategorier då man insett det fina med att man då automatiskt utesluter flera av de vanligaste allergenerna.

Linda Stoltzhammar, Produktchef Snabbmat på Pressbyrån berättar att kombinationen eko och veganskt inte alltid är helt självklar även om den är positiv. De flesta kunderna väljer först och främst det de äter ur rena hälsoaspekter, t.ex. “jag tål inte” eller “jag är vegan”. – Att välja ekologiskt är inte alltid lika naturligt även om det finns många som gör det också, fortsätter Linda.

Nästa veganska nyhet är en fralla som lanseras vecka 13, mer specifik produktinformation kommer inom kort. Lite enklare blir det att fika även för allergiker och veganer som det verkar, det tackar vi för! Förhoppningsvis inser fler det Pressbyrån nu har gjort, att vegansk kost är mer inkluderande – den innehåller färre allergener än animalisk kost. Och är mer miljövänlig till på köpet.

En kommentar på “Vegansk fika på Pressbyrån

  1. Pingback: Felix lanserar veganska färdigrätter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: