Vegansk makeup

Nyligen arrangerades Stockholm Beauty Week där det förutom seminarier och behandlingar presenterades ett flertal olika märken inom make up samt hud- och hårvård. Varumärken som tagit steget till att vara ett mer hållbart val utan den mängd kemikalier som gängse produkter tenderar innehålla.

Miljömedvetenhet hänger precis som vid mat i regel samman med att minska eller helst ta bort de animaliska ingredienserna. Så denna medvetenhet kring mer hållbara val är gott för både miljö och djur där veganer får det lättare att hitta produkter när utbudet växer.

Ett av dessa märken är INIKA som startades av Miranda Bond 2006. Hon var ofrivilligt barnlös och fick rådet att ta bort alla kemikalier från mat och skönhetsprodukter. Redan efter tre månader blev hon gravid. Exakt vad det medicinskt egentligen innebar förtäljer inte historien men givetvis är det en lycklig sådan där en hälsomedveten strategi leder till att en önskan går i uppfyllelse.

INIKA_vegan_makeup

INIKAs produkter består av rena mineraler och ingredienser och serien har ett gäng certifikat; bl.a. ekologiskt, vegan- och halal och de är fria från skadliga syntetiska kemikalier och tillsatser.

Det är en serie makeupprodukter där starka färger kommer fram trots bristen på animaliska tillsatser. Förutom makeup finns även veganska makeupborstar. Förhoppningsvis är det bra produkter, för det går att göra även utan animalier.

En kommentar på “Vegansk makeup

  1. Pingback: Kostnadsfri makeup från INIKA Organic | Vego Eco

Lämna ett svar

%d