Max öppnar vegetarisk hamburgerrestaurang på Way Out West

Ingen har väl missat det fantastiskt fina initiativ som Max kom med tidigare i år. De femdubblade sitt vegetariska utbud i och med sin lansering av Green-familjen. Nu kommer nyheten att de kommer att samarbeta med Way Out West genom att öppna världens första vegetariska Max.

Way Out West är festivalen som fick folk att antigen jubla eller hata när de var först i sin gengre att gå över till att erbjuda besökarna en lakto-ovo-vegetarisk kost på festivalområdet. Att det är de som nu samarbetar med en hamburgerkedja som å sin sida visat framfötterna gällande en övergång mot mer vegetarisk kost låter därför tämligen logiskt.

Man kommer under festivalen i Göteborg att öppna en helt vegetarisk restaurang. “Lanseringen av Green-familjen är vår största succé någonsin, men vi nöjer oss inte med det. Nu tar vi nästa steg för att ännu fler ska upptäcka hur goda vegoburgare kan vara. För oss känns det självklart att göra det tillsammans med Way Out West, en annan organisation som är bäst i klassen när det gäller hållbarhet och som tidigt ställde om till helt vegetariskt” säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

Max Greenfamiljen

Under festivalen kommer en fullskalig restaurang att byggas där menyn består av Green-familjen samt vegetariska tillbehör. Det här är underbart att höra, ju fler som visar initiativ till att bidra till vegetariska kostval hjälper inte bara personens egen hälsa utan gör stor skillnad för miljön.

Nyligen berättade Popaganda att de gör sin festival vegetarisk och menar att det inte är något storslaget. Nej, kanske inte om man vill ta minsta lilla ansvar för klimat och hälsa. Samtidigt krävs det att de med stort inflytande tar ledning i frågan för att sprida det till fler och det handlar onekligen även om tillgång. Tidigare var det snarare tvärtom, ville du inte äta kött kunde du räkna med att få gå hungrig i många sammanhang om du inte haft möjlighet att anmäla det innan. Och det var inte alltid det hjälpte heller.

Bra jobbat, detta råder verkligen bot på den saken. Tillgången till vegetarisk kost i denna skala hjälper till att driva köttnormen ett steg längre bort. Det behövs!

En kommentar på “Max öppnar vegetarisk hamburgerrestaurang på Way Out West

  1. Pingback: Way Out West lanserar egen korv | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: