Vegotrenden håller i sig

Vegotrenden som kunnat skönjas sista tiden ser glädjande ut att hålla i sig. Mer än var tredje svensk äter i dag vegetariskt en eller flera gånger i veckan.

Enligt en undersökning TNS Sifo gjort på uppdrag av Axfood visar Svenska folket ett fortsatt stort intresse för vegetarisk mat. Under första halvåret 2016 ökade Axfoods kedjor sin försäljning av vegetariska produkter med 41 procent.

Vidare positiv info är att 22 procent av de tillfrågade säger att de kommer att minska sitt köttätande under 2016 enligt undersökningen. Kvinnor är mer inställda på att äta mera grönt framöver, 25 procent medan det är ännu högre bland de yngre där 31 procent säger sig ha den ambitionen.

För att ytterligare hålla liv i trenden inleder Garant i samarbete med Studentkortet en turné till 17 studentstäder i Sverige i syfte att prata vegetariskt, bjuda på smakprov och berätta om nya produkter. Turnén inleds den 26 augusti och första stopp blir Uppsala och med avslutning i Karlstad och Örebro sex veckor senare.

Nya produkter som kommer att kunna tas del av under turnén är Pulled Vego baserad på vete samt Vegofärs som ingår i serien ” Hej Vego!”. Färsen är tyvärr ovo-vegetarisk, mycket trist att de inte satsat på att göra den helt vegetarisk. Det finns andra produkter i serien sedan tidigare dock som är vegan, t.ex. Morots- och ingefärsbollar. 

Morots- och ingefärsbollar vegan

Dessa orter kommer Vegoturnén att besöka:
Vecka 34: Uppsala
Vecka 35: Stockholm (flera platser)
Vecka 36: Göteborg och Lund
Vecka 37: Växjö, Kalmar och Malmö
Vecka 38: Halmstad och Stockholm
Vecka 39: Östersund, Umeå och Luleå
Vecka 40: Karlstad och Örebro

En kommentar på “Vegotrenden håller i sig

  1. Pingback: Nästan varannan svensk äter vegetariskt | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: