Gör klipp i närområdet

Digital teknik bidrar till nya idéer som kan göra vår vardag enklare men även mer miljövänlig. Med appar som hjälper dig att hitta överflödig och billigare mat bidrar du till att minska matsvinn och onödigt resursslöseri.

Vego Eco har tidigare tipsat om tjänsten ResQ Club som gör det möjligt att ”rädda” mat som annars skulle ha slängts. Även appen Your Local är inne på samma väg där de vill bidra till att undvika onödigt spill och inte bara inom livsmedel utan inom alla linjer.

Your local har tagit sig an att minska spill i närområdet med hjälp av användare av appen. Företag har ofta varor som går till spillo och med appen får en möjligt att köpa dem till nedsatt pris. Bra för både privatperson, handlare och jordens resurser alltså.Mobilvy över appen Your Local med bild över ett knippe morötter med texten "Tillsammans bekämpar vi spill".

Tjänsten är gratis för både användare och företag och en kan själv bestämma vem som en vill ha erbjudanden från t.ex. matbutiken med varor nära utgångsdatum, din lokala take-away som har överskott som går till spillo om det inte säljs direkt. Även andra erbjudanden som inte direkt relaterar till miljöresurser men som kan vara nog så trevligt kan vara teaterbiljetter där det finns tomma platser till en föreställning inom snar tidsram.

Ambitionen är att tillsammans med handlare och privatpersoner undvika spill genom att utnyttja alla resurser fullt ut. Appen finns att ladda ner för både iPhone och Android. Tipsa gärna om ni vet andra bra tjänster som underlättar att göra mer miljövänliga val.

En kommentar på “Gör klipp i närområdet

  1. Pingback: OLIO , digital lösning mot matsvinn | Vego Eco

Lämna ett svar

%d