Årets vegovecka!

Den 1 november är det Internationella Vegandagen och det händer en hel del i veckan för den som vill ha lite extra inspiration. Mässor och pepp i många former.

På själva vegandagen startar Den stora veganutmaningen igen. Ännu en gång kommer deltagare att få ta del av recept såväl som närings- och träningstips från experter under en månads tid. Ett bra tillfälle att få extra pepp och chans att få svar på frågor kring veganism. Fler än 1 200 personer har valt att anta utmaningen i år.

veganutmaningen-2016

Samma dag drar även Vegan Vikings igång i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Det blir en vecka “med ”greasy vegan”, vegansk ”food porn” och syndiga desserter” som arrangörerna uttrycker det. Målet är att utmana sig att testa något nytt varje dag och det är även anledningen till namnet som förklaras med att en Vegan Viking är inte rädd för att testa nya saker och vet att vegansk mat är så mycket mer än gröna blad och örter.

Du kan bidra till det här initiativet genom att dela dina favoritställen med bilder och tips på bra veganska ställen. Det kan du göra i deras event där du hittar mer info. Några av de aktiviteter som sker är Bröd & Salt vars åtta ställen har 50 procent på veganskt frukostpaket, Hälsocafét, 2 för 1 på valfri smoothie bowl, Reload Superfood Bar, 2 för 1 på Oumphsallad mm. Alla erbjudanden hittar du här.

yelp-vegan-vikings

Veckan avslutas i storstilad vegantappning med mässan Vegovision den 5 – 6 november på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det blir massor av uställare där du hittar både mat och mode och programmet bjuder på en mängd inspirerande ämnen som djurrätt, mat och träning.

En vecka där inga som helst tveksamheter torde råda för att kunna bli peppad på en vegansk livsstil. Att spana in, testa och smaka är en mycket bra början. Ofta kan något så enkelt som att äta vegetariskt en eller några gånger per vecka vara starten till att gå över till ett mer vegetabiliskt leverne. Oavsett om du gör det för djuren, klimatet eller din egen hälsa så har alla att vinna på det.

Trevlig vegovecka!

2 kommentarer på “Årets vegovecka!

  1. Pingback: Vegoinspiration på Vegovision | Vego Eco

  2. Pingback: Vegan i januari = Veganuary | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: