Vegan i januari = Veganuary

Intresset för att testa vegetariskt ökar, många vill ha grönt på julbordet och i november var årets stora veganutmaning. En månad då deltagare får testa på att äta helt veganskt. Nu kommer ny chans för er som är sugna att göra det igen eller missade chansen i november.

Är du intresserad av att testa att äta helt vegetariskt är detta ett bra tillfälle. Precis som vid veganutmaningen så får en ta del av tips och pepp. Det finns ett “Vegan Starter Kit” med receptförslag och tips för bakning och andra bra saker att tänka på när du går över till vegankost.

Det finns även en sektion med personer att inspireras av. Att surfa runt och spana in vilka kändisar som valt veganlinjen kanske peppar somliga? Går du inte igång på det kanske lite miljöfakta kan locka? Att kött är en enorm klimatbov vet förhoppningsvis de flesta vid det här laget.

Det går åt enorma mängder landyta och vatten att producera lite kött. En köttbit som framställts till kostnad av resurser som skulle kunna mätta långt fler människor än vad köttbiten som kom ur det hela gör. Och med mindre klimatpåverkan.

Så nu har du chansen, snacka ihop dig med släkt och vänner och hoppa på Veganuary. Läs mer och inspireras på deras hemsida.

Lämna ett svar

%d