Havrenyheter från Alpro och Planti

Planti havregurt-tetra med två äpplen till höger, framför en skål med havregurt, bär och flingor

Alpro och Planti utökar sitt sortiment och slår sig hårdare in på havre när de lanserar ytterligare växtbaserade produkter, varav en ren havredryck.

Tidigare i år kom en första havreprodukt från Alpro, den vegetabiliska yoghurten Mild and Creamy Havre, dock sojabaserad men ett första steg mot havresegmentet. Men nu får vi alltså en nyhet där basen är havre.

– Detta är vår första havredryck och det känns roligt att nu kunna erbjuda våra konsumenter en färsk havredryck. Många av våra kunder har efterfrågat den och havre är den största kategorin för växtbaserade alternativ i Sverige, säger Hanna Möller, produktchef på Alpro.

Havredrycken, som är den sjunde växtbaserade dryckesbasen från Alpro, är färsk och innehåller inget tillsatt socker, har ett högt fiberinnehåll och en låg fetthalt. Förutom denna nyhet får mandeldrycken en ny smak tillsammans med havre. En smakkombination som komplettering till madelsortimentet där en med mandel och kokos finns sedan tidigare.

Alpro Havredrycksförpackning, tetra i vitt med OAT och Alpros logga, bild på havre

Även Planti, som sedan tidigare haft främst sojabaserade yoghurtalternativ, lanserarde precis som Alpro en havreprodukt i början av året. Enligt Planti blev det en succé och nu kommer en ny smak, en fruktig äppelyoghurt. Samtliga YogOat är berikade med kalcium, vitamin D, B12, folsyra och riboflavin. Och förstås veganska.

Samtliga av dessa produkter finns i butik nu, Alpro Havre & Mandeldryck kommer att kosta cirka 26 kronor, Alpro Havredryck hittar du i kylhyllan för cirka 18 kronor och Planti YogOat för cirka 25 kronor.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: