Inget stopp för ålfiske

Det efterlängtade och välbehövliga förslaget om ett ålfiskeförbud, som borde vara en självklarhet med tanke på risken för kollaps, har gått om intet.

Supermiljöbloggen rapporterar att det inte blir något ålfiskeförbud och torskfisket i västra Östersjön lämnas oförändrat. Detta trots att 99 procent av ålbeståndet vid Europas kuster försvunnit har försvunnit sedan 1950-talet. Detta är extremt beklagligt. Vad som är än mer beklagligt är att vi har en landsbygdsminister som återigen hasplar ur sig totala dumheter.

Sven Erik Bucht har tidigare trampat i klaveret när han sagt till P1 att han “tycker mycket om kött och inte anser att politiker ska lägga sig i vad folk äter”. Och nu, när den hotade ålen får fortsätta att fiskas, där Sverige kan stå i skammens skugga med att det är vi som fiskade mest ål i hela EU, stoltserar denna människa med att det är tillräckligt. Hur kan det vara tillräckligt?! Galenskap är vad det är!

Ett par önskemål: byt ut denna landsbygdsminister och sluta äta ål. Om ingen köper ål så finns det ingen anledning att fiska den. Utbud och efterfrågan känner alla till. Att vi har en landsbygdsminister som inte verkar vilja ta ansvar över huvudtaget är sorgligt, men vi kan väl ändå se till att skippa ålen? Det är väl knappast någon uppoffring.

Här kan du läsa hela Supermiljöbloggens artikel om detta.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: