Utbilda i hälsa och motion!

Jag har funderat lite mer på det här med medvetenheten kring vad man stoppar i sig och vad det får för konsekvenser för hälsan. Jag tog ju upp det här om dagen där jag påpekade just vikten av utbildning och information gällande mat. 

DN Debatt tar idag fyra forskare upp att hälsan är väldigt ojämlik och trots att jämlika förutsättningar för hälsa är inkrivet i den svenska hälso- och sjukvårdslagen så ökar skillnaderna. Det är tragiskt att det är så! Jag fortsätter stilla att undra var informationen finns? Det ska inte vara möjligt att det är sådana skillnader. Var är utbildningen kring hälsan? Det ska inte vara någon tvekan om vad som är bättre eller sämre att äta och vikten av motion etc. 

Motion och hälsa hör ihop, det vet väl de flesta. Nike har med anledning av den svikande motionsbenägenheten gjort en kampanj Designed to move. Den startades i höstas och jag måste erkänna att jag missat den men fick tips från den hälsoinriktade byrån MNML Agency som uppmärksammade mig på den. Budskapet i deras film är att dessa barn är de första på lång tid som kommer att leva kortare tid än tidigare generationer p.g.a. dålig hälsa och brist på motion. 

http://www.youtube-nocookie.com/embed/JGskDRV4t0g?rel=0

Nej, fram för bättre utbildning om detta i skolan och se till att företag och matleverantörer tvingas informera utförligare. Ät mer grönsaker, det är ju gott! Och motionera!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: