Vegetarisk cowboygryta

God och lättlagad gryta som brukar uppskattas av både barn och vuxna. Ta en kryddigare korv om du föredrar mer smak.

Ingredienser, ca 4 pers
400 g sojafärs
300 g korv (t.ex. Mild Chorizo eller någon av dina favoriter)
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 förpackning krossade tomater
1 burk kidneybönor
1,5 tsk chilipulver
salt och peppar
1/2 dl persilja
Olja till stekning

Stek korven i en panna. Tillsätt sedan färs och fräs tills det är färdigstekt och fått fin färg. Lös upp buljongtärningen i vattnet och häll över det samt krossade tomater och sköljda, avrunna bönor. Krydda och låt puttra knappt tio minuter. Rör med persiljan när någon minut återstår.
Servera med ris och sallad.

2 Comments on “Vegetarisk cowboygryta

  1. Pingback: Veckomeny 24 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 30 oktober | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: