Vegetarisk cowboygryta

God och lättlagad gryta som brukar uppskattas av både barn och vuxna. Ta en kryddigare korv om du föredrar mer smak.

Ingredienser, ca 4 pers
400 g sojafärs
300 g korv (t.ex. Mild Chorizo eller någon av dina favoriter)
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 förpackning krossade tomater
1 burk kidneybönor
1,5 tsk chilipulver
salt och peppar
1/2 dl persilja
Olja till stekning

Stek korven i en panna. Tillsätt sedan färs och fräs tills det är färdigstekt och fått fin färg. Lös upp buljongtärningen i vattnet och häll över det samt krossade tomater och sköljda, avrunna bönor. Krydda och låt puttra knappt tio minuter. Rör med persiljan när någon minut återstår.
Servera med ris och sallad.

9 kommentarer på “Vegetarisk cowboygryta

  1. Pingback: Veckomeny 24 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 30 oktober | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 12 februari | Vego Eco

  4. Pingback: Nyhet, växtbaserad färsk färs | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 9 april | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 8 april | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 14 juni | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 17 januari | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 28 februari | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa