Guldråttan till Way Out West

Grattis får man nu lov att säga till till festivalen som kammar hem segern med motiveringen ”Way Out West tilldelas Guldråttan för att festivalarrangörerna valde att endast servera vegetarisk mat till besökare, artister och personal under festivalen. De har i handling visat hur köttkonsumtionen kan minska, och har på ett praktiskt sätt ifrågasatt normen om kött som det normala.” 

Det är förstås en fantastisk vinst för både djur och miljö att detta gjordes. Men det blev ju ett himla liv i samband med detta som ni kanske minns? Och därför tycker jag att den sista delen om normen i motiveringen är särskilt intressant. Det är verkligen bra att större organisationer vågar – för det krävs uppenbarligen mod – att göra så här pass kontroversiella saker. Tyvärr. Men i och med att detta genomfördes på ett lyckat sätt och nu får Guldråttan som belöning hoppas jag innerligt att fler följer efter. 

Mer information om priset och tidigare vinnare kan du läsa om här

En kommentar på “Guldråttan till Way Out West

  1. Pingback: Mjölkfritt på Way Out West | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: