Här är på recept på familjens favoriträtt som barnen har döpt till Barnens lasagne. Den är gjort med inspiration från ett recept jag läste i en bok för länge sen och sedan anpassat till oss.
Det är egentligen ingen lasagne alls utan en pastarätt eftersom det inte är några lasagneplattor i den, men barnen har valt att kalla den så.
Koka pastan något kortare än vad som anges på förpackningen. Hacka löken, fräs den och tillsätt sedan färsen och fräs ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och hackad basilika, låt sjuda några minuter. Tillsätt sedan sour supreme/iFraîche, mjölk och buljongtärning och låt allt koka upp. Rör i b-jästen samt krydda med salt och peppar efter smak.
Häll all pasta i en form och häll över såsen över pastan. Strö över den rivna osten och gratinera i 225°C i knappt 20 minuter.
Beroende på vilken färs du använder så får du förstås anpassa kryddsättningen efter det, samma gällande hur länge du behöver fräsa färsen. Tänk också på att använda växtbaserad mjölk, ost och fraîche om du vill att den ska vara en helt mjölkfri, vegansk rätt.
Pingback: Veckomeny 3 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 5 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 8 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 31 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 2 maj | Vego Eco