För varje år som går kommer det nya sorters semlor. Men den gamla klassiska varianten är ändå den godaste.
De flesta har säkert något gammalt recept och även om man vill börja äta mjölkfritt eller veganskt så är det ju bara att använda en växtbaserad mjölk och fortsätta med sitt gamla recept. Detta är nog sånär som på detaljer det vanligaste för grundrecept på semlor, vilken mjölk man vill ha är en smaksak men jag tycker havre är den som blir bäst.
inkråm från semlor
ca 0,5 – 1 dl mjölk
3 dl grädde (min favorit Alpro Airy Creamy)
florsocker
Vispa grädden riktigt fluffig, använder du växtbaserad så brukar högsta hastighet på vispen i fem minuter vara att rekommendera. Skär av lock på semlorna och ta ur lite av inkråmet och blanda tillsammans med mandelmassan. Tillsätt lite mjölk och rör ihop till den konsistens du tycker är lagom fast/lös. Klicka ut madelmassesmeten på semlorna. Spritsa eller klicka ut grädden och lägg på locket. Pudra över florsocker, sedan är det dags för fika!
Vego Eco


Pingback: Veganska semlor - 5 galet goda varianter - Vegobox